ADATMENTÉS, VISSZAÁLLÍTÁSAdatvesztéshez vezető leggyakoribb okok:- Hardware hiba (amortizáció vagy fizikai károsodás)
- Véletlen törlés
- Vírusfertőzés
- Tápegység hiba
- Áramszünet

Adatvesztés megelőzése érdekében:- Biztonsági mentés készítése
- Redundáns adattárolás (RAID)
- Tápegység felülvizsgálata
- Szünetmentes tápegységSzolgáltatással kapcsolatos információk (GYIK):Milyen esetekben végezhető adat visszaállítás:Adatvesztés esetén az adatok visszaállításra annál nagyobb az esély, minél előbb felkeresi cégünket a probléma észlelését követően. Elsősorban törlés esetén, ha azonnal felveszi velünk a kapcsolatot adatait jó eséllyel visszaállítjuk.

Az alkatrész meghibásodhat külső hatás nélkül, csupán a használatban, vagy valamilyen fizikai károsodás miatt. Merevlemez (HDD) esetében a visszaállítás a sok esetben lehetséges. SSD esetében ez nem ennyire egyszerű és a visszaállítás lehetősége nagyban függ a meghibásodás fajtájától.

Vírusfertőzés okozta adatvesztés esetén a visszaállítás esélye egyrészt az adott vírus működési elvétől, másrészt, már ha az operációs rendszer működőképes marad, az adatvesztés utáni számítógép használat időtartamától függ.

A silányabb minőségű tápegységek sajnos nem minden esetben nyújtanak védelmet túlfeszültség ellen; továbbá meghibásodásuk esetén tönkretehetik a számítógép alkatrészeit, köztük a merevlemezt is. Az ilyen esetekben bekövetkezett adatvesztés esetén az adatok visszanyerésének költsége nagy valószínűséggel meghaladja az adatok értékét, illetve az adatmentésre fordítható keretet.

Áramszünet esetén a számítógép nem a megfelelő módon áll le, a nyitott dokumentumok nem lesznek elmentve és az operációs rendszer is károsodhat.

Az adatmentés költségei:Az árazás a megoldandó probléma függvénye. A diagnosztika árát megtalálja . Miután felderítettük a problémát munkatársunk megkeresi Önt a továbbiakkal kapcsolatban.

Biztonsági mentés készítése:Ha szeretné biztonságban tudni féltett adatit, keressen fel minket a szükséges óvintézkedések érdekében. Megrendelhető alkalmanként, vagy karbantartás jelleggel, általányban fizetve.

Redundáns adattárolás (RAID):Ebben a kialakításban a fontos adatokat többszörösen tárolja a rendszer. Merevlemez meghibásodás esetén az adatok épségben megmaradnak, a hibás eszköz cseréje után pedig a redundancia is visszaáll.

Tápegység felülvizsgálata:Amennyiben tápegységének minőségével kapcsolatban kételyei vannak, mi örömmel felülvizsgáljuk és szükség esetén cseréljük azt.

Szünetmentes tápegység:A szünetmentes tápegység több feladatot is ellát: egyrészt zavar és villámvédelmet biztosít, másrészt áramszünet esetén biztosítja a számítógép normális leállítását.

Általános szervizpolitika:További, általános szervizeléssel (gépmegőrzés, adatvédelem, garancia, stb.) kapcsolatos információt megtalál a .